sâmbătă, 22 februarie 2014

Ziua portilor deschise la "Liceul Teoretic Gelu Voievod" Gilau

Si a venit una din zilele cele mari in care noi parintii savuram victorii. Victorii de care David nu este constient., cel putin, nu deocamdata. Dupa 3 ani de munca asidua cu David, dupa progrese remarcabile care i-au surprins si pe specialisti, a venit si ziua in care ne pregatim de scoala.

Astazi am fost doar in vizita, cei trei invatatori care preiau clasele de pregatitoare in toamna lui 2014, ne-au primit cu drag, parinti si copii sa vedem scoala si salile de clasa.


miercuri, 19 februarie 2014

Decizii de parinti

Cand ti se intampla ceva zguduitor n-ai timp sa te gandesti. Sau gandesti scurt si cuprinzator si iei decizia Reflectia  indelungata te duce uneori la alegeri gresite sau in pragul disperarii. Iar cand de felul tau de a gandi, trai si actiona depinde viata unui copil, atunci n-ai nici o scuza. Trebuie sa ai vointa de fier si disciplina unei armate intregi. Calitatea de parinte trebuie pe deplin asumata.

Asa ca am actionat de cum am aflat de diagnosticul lui David. Dupa o saptamana era deja "inrolat" in Gradinita Speciala Malteza. Si-apoi a trebuit sa tot luam decizii...inclusiv pentru a gasi pe cineva care sa lucreze in privat cu David. Si am gasit. Cine cunoaste Clujul va intelege diferenta de traseu: cand sotul meu mergea spre Gradinita Malteza o lua prin Grigorescu iar cand mergea la terapeutul gasit, alegea Manasturul.


sâmbătă, 15 februarie 2014

Despre autismul lui David

Articolul acesta este menit sa raspunda unor intrebari,  sa sumarizeze dezvoltarea lui David. Nu este asadar un articolul despre autism in general. ci despre David.

Foarte multa lumea ma intreaba, de la medici la amici, cunostinte, parinti ai copiilor cu autism si nu numai: "a avut David vreo problema medicala care ar putea sa explice autismul?"


sâmbătă, 8 februarie 2014

Programul lui David

In cei 6 ani cu David, am trecut prin multe incercari. Iar incercarile si situatiile limita te invata...
 Am invatat ce inseamna echilibrul si masura in viata mea,  a copilului meu si a familiei noastre.

Asta nu inseamna nic ca detin adevarul absolut in ceea ce priveste educatia si recuperarea copiilor cu autism. si nici ca trebuie sa faceti ca mine. Este un punct de vedere.

Incerc sa fac cele mai bune alegeri pentru copilul si familia mea.